Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/sodurado/public_html/page.php on line 66
   Filosofie
   Lesprogramma
   Exameneisen
   Geschiedenis
   Cursussen voor
bedrijven & onderwijs
   Contact
   Nieuws
   Sport & Gezondheid
   Vechtsport &
Zelfverdediging
   Zelfverdediging &
Justitie
 
> CURSUSSEN <
Bedrijfscursussen
Sinds een aantal jaren is zelfverdediging een hot item. Mensen die zich minder veilig voelen zoeken naar methoden om zich van te kunnen bedienen, mochten zij in een gevaarlijk conflict raken. Toch valt het nog wel mee met die veiligheid. Het zijn vooral bepaalde groepen, die zich bedreigd kunnen voelen, zoals winkeliers (en winkelpersoneel), pompmedewerkers en uitvoerenden van het controlerend gezag (bijv. politieagenten, treinconducteurs, tramcontroleurs en medewerkers van parkeerbeheer).
Veelal worden voor deze branches (beperkte) opleidingen gegeven voor hun veiligheid.
Ook wij verzorgen cursussen voor bedrijven die hun personeel deze handreiking willen doen. Een cursus bestaat uit een op die branche gerichte opleiding, die op een simpele manier handreikingen geeft aan medewerkers, waarmee zij zich in onveilige situaties in veiligheid kunnen stellen. Waar nodig wordt dieper ingegaan op specifieke zaken als overvallen, vuurwapenbedreigingen, bedreigingen met een mes of simpelweg agressief gedrag van klanten/overtreders.
Mocht u voor uw bedrijf/winkel interesse hebben in een cursus veilig omgaan met gevaarlijke situaties dan kunnen we de cursus volledig afstemmen op uw situatie en uw wensen.

Zelfverdediging voor scholieren (basis- en middelbaar onderwijs)
Ook in het onderwijs verzorgen wij cursussen zelfverdediging. Soms voor bepaalde groepen (meisjes/jongens) en soms aan hele klassen. Uitgangspunten zijn:
  • wat te doen bij dreigend geweld?
  • waarom kun je beter nooit geweld starten?
  • hoe kun je jezelf verdedigen? (techniektraining)
Sociale vaardigheidscursus (basis- en middelbaar onderwijs)
Regelmatig ook worden deze trainingen aangewend als sociale vaardigheidstraining voor bepaalde groepen. Het gevolg van een actie kan in de vechtsport direct duidelijk en concreet worden gemaakt. Daarnaast is het binnen de zelfverdediging goed mogelijk het vertouwen in elkaar te winnen en te vergroten. Voor basis- en middelbaar onderwijs gelden verschillende cursussen, vaak gebaseerd op een vraag vanuit de onderwijsinstantie zelf, die daarbij aangeeft waaruit het probleem bestaat. De cursus wordt dan afgestemd op specifiek die groep. Na afloop volgt een evaluatieverslag en overleg met de school.

Cursus leerlingentoezicht (alleen middelbaar onderwijs)
Ook waar men in een school een systeem wil invoeren waarbij leerlingen meehelpen de orde in de school te handhaven kunnen wij een bijdrage leveren aan de scholing van deze leerlingen.
De cursus moet geven worden in de school zelf om de toepassing in het gebouw werkbaar te maken. De school zal ook voor bepaalde uren een sportzaal ter beschikking moeten stellen voor praktijktraining van deze leerlingen. Uiteraard bestaat deze cursus ook voor de docenten of een gemengde groep (docenten en leerlingen)

Uitgangspunten zijn o.a.:
  • hoe spreek je mensen (ook vrienden) aan op hun eigen verantwoordelijkheid?
  • hoe ga je om met onderhuidse conflicten?
  • wat te doen als een ruzie/gevecht aan de gang is?
  • hoe blijf ik zelf in veiligheid?

 

dinsdag 11 december 2018
   Schoolkinderen meer in beweging.
   Verassend goed op het examen!
   Nieuw seizoen is weer begonnen
   Uitbreiding onderwijs-inzet Sodurado
   Afsluitende examens gehouden.
   NIEUW! 'Toezicht door leerlingen'-trainingen door Sodurado Nederland.
   Sodurado Nederland start 'rode bandcursus'.
   Sodurado toegepast in Nederlands onderwijs
  Foto Gallery
  Produkten
  Print & Play
 
© 2004 ViDesign. All rights reserved.