Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/sodurado/public_html/page.php on line 66
   Filosofie
   Lesprogramma
   Exameneisen
   Geschiedenis
   Cursussen voor
bedrijven & onderwijs
   Contact
   Nieuws
   Sport & Gezondheid
   Vechtsport &
Zelfverdediging
   Zelfverdediging &
Justitie
 
> LESPROGRAMMA <
Lesprogramma voor de kleuters (4 t/m 6 jaar)
Voor de jongste kinderen is het programma al erg uitgebreid en vooral gericht op het ontwikkelen van lichamelijke vaardigheden. Naast judotechnieken (grepen, worpen, stoeien) leren de kinderen koprollen, vallen (valbreken) en spelender- en sportenderwijs tellen, het verschil tussen links en rechts, balanceren, lichaamsdelen benoemen en het verschil tussen wedstrijdjes doen en samenwerken. Schoppen en stoten komen nog niet aan de orde.

Lesprogramma voor de jonge jeugd (7 t/m 9 jaar)
De worpen en grepen voor deze leeftijdsgroep worden al wat gecompliceerder en worden gecombineerd met het gebruik van schop- en stoottechnieken. Ook de gymnastische oefeningen worden lastiger. Zo leren de kinderen naast koprollen en vallen ook handstand, radslag en arabier. Ook praktijkgerichte zelfverdediging en gevaarherkenning zitten in de lessen verweven.

Lesprogramma voor de jeugd (10 t/m 12 jaar)
Vanaf deze leeftijd wordt het complete zelfverdedigingspakket onderwezen van worpen, schoppen, stoten, grepen en klemmen en wordt ook aangeleerd hoe ze in de praktijk of een wedstrijd te gebruiken. Het spreekt voor zich dat naar mate de kinderen ouder worden de technieken ook moeilijker worden. Uiteraard moet iedereen zich wel op zijn eigen niveau kunnen ontwikkelen en wordt geen tijdslimiet gesteld voor de aan te leren technieken. De omgangs- en prestatienormen worden vanaf deze leeftijdsgroep strak gehouden.

Vanaf 13 jaar wordt leerlingen alles aangeleerd wat in de exameneisen verplicht is gesteld.


Sodurado Nederland streeft na de leerlingen zich te laten ontwikkelen op een zo hoog mogelijk niveau, maar is zich bewust van de verschillen in lichamelijke en sociale vaardigheden van met name de jeugd. Ontwikkeling gaat immers het snelst bij een positieve benadering, die vooruitgang benadrukt en niet bij het leggen van accenten op wat men nog tekort schiet. Dit betekent echter geen vrijblijvendheid van deelname aan de lessen of tolerantie door een trainer van intolerant gedrag.

 

dinsdag 11 december 2018
   Schoolkinderen meer in beweging.
   Verassend goed op het examen!
   Nieuw seizoen is weer begonnen
   Uitbreiding onderwijs-inzet Sodurado
   Afsluitende examens gehouden.
   NIEUW! 'Toezicht door leerlingen'-trainingen door Sodurado Nederland.
   Sodurado Nederland start 'rode bandcursus'.
   Sodurado toegepast in Nederlands onderwijs
  Foto Gallery
  Produkten
  Print & Play
 
© 2004 ViDesign. All rights reserved.